فرارو- کتلت و کوکو ازجمله غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارند. تهیه کوکو و کتلت معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکوها و کتلت ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می توان به کتلت گوشت، کتلت سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این نوع غذا است. به گزارش فرارو؛ کتلت معمولا با سیب زمینی و گوشت تهیه می شود و بعضی ها برای تهیه کتلت از تخم مرغ هم استفاده می کنند. کتلت نخود نوعی کتلت مقوی و خوشمزه است که بدون گوشت طبخ می شود و بسیار پرخاصیت است. اگر دوست دارید این کتلت خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کتلت نخود همراه ما باشید. مواد لازم برای پخت کتلت نخود نخود پخته: 2 پیمانه سیر: 2 حبه ارده: 1 پیمانه تخم مرغ: 4 عدد سبزیجات معطر: 20 گرم پودر زیره: 1 قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم طرز تهیه کتلت نخود  برای درست کردن این کتلت خوشمزه ابتدا نخود را که به مدت 24 خیس داده اید، بپزید تا کاملا نرم شود. در مرحله بعد نخودهای پخته را همراه با ارده داخل دستگاه غذاساز بریزید و یکی دو دقیقه بزنید تا نخود نرم شود. سپس سیر و سبزیجات معطر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا مواد را داخل کاسه خالی کنید و تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه و پودر زیره را اضافه کنید و خوب هم بزنید. داخل یک ماهی تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا روغن کاملا داغ شود. از مایه کتلت به اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و توی روغن بریزید. اجازه بدهید یک طرف کتلت خودش را بگیرد؛ سپس کتلت را پشت و رو کنید تا سمت دیگرش هم سرخ شود. این کتلت های خوشمزه را همراه با خیارشور و گوجه یا پیاز و جعفری سرو کنید، نوش جان. نکات مهم ـ برای سرخ کردن این کتلت می توانید از کاتر گرد استفاده کنید. به این صورت که کاتر را داخل روغن داغ بگذارید و یک قاشق از مایه کتلت را داخل آن بریزید و بعد از اینکه کتلت کمی خودش را گرفت، کاتر را خیلی آرام بردارید. ـ ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانه های کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه می شود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربی های مفید موجود در آن از بین می رود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید. ـ حتما نخود را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این فاصله چندبار آب نخود را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود. |