فراروـ غذاهای محلی خیلی خوشمزه و متنوع هستند و به هر کجای ایران که سفر کنید، مجموعه متنوعی از غذاهای خوشمزه محلی را می بینید که هرکدام طعم مخصوص به خود را دارند و با مواد غذایی سالم و مقوی تهیه می شوند. شهر کرمان دارای غذاهای سنتی لذیذ و پر طرفداری است و فالوده کرمانی یکی از دسرهای خوشمزه و خنک این شهر است که شباهت زیادی به فالوده شیرازی دارد با این تفاوت که به جای رشته ای حالت دانه دانه دارد. این فالوده همراه با شربت گلاب و زعفران برای فصل تابستان و رفع عطش و گرما بسیار مفید است. به گزارش فرارو؛ اگر دوست دارید این دسر خنک و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه فالوده شیرازی همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه فالوده کرمانی نشاسته گل: 1 پیمانه آب: 4 پیمانه ترکیب آب و یخ: 1 کاسه بزرگ مواد لازم برای شربت شکر: 2 پیمانه آب: دو پیمانه تخم شربتی و خاکشیر: از هر کدام 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم گلاب: یک چهارم لیوان طرز تهیه فالوده کرمانی  برای درست کردن این فالوده خوشمزه ابتدا نشاسته گل را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با آب سرد مخلوط کنید تا نشاسته کاملا داخل آب باز شود. در مرحله بعد قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام مواد را هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد و غلیظ شود. آب و یخ را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و اجازه بدهید یخ ها آب شود، سپس یک آبکش با سوراخ های کمی درشت تر روی کاسه بگذارید و نشاسته غلیظ شده را کم کم داخل آبکش بریزید و اجازه بدهید از سوراخ های آبکش رد شود. بعد آبکش را بردارید و فالوده را داخل آب یخ هم بزنید که حالت دانه دانه پیدا کرده است. اجازه بدهید فالوده 5 دقیقه داخل آب یخ بماند، سپس آن را آبکش کنید و اجازه بدهید آب اضافه اش خارج شود. در مرحله بعد آب و شکر را خوب مخلوط کنید تا شکر کاملا با آب حل شود، سپس فالوده آبکش شده را داخل شربت بریزید. حالا زعفران دم کرده، گلاب، خاکشیر و تخم شربتی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در این مرحله فالوده کرمانی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان. نکات مهم ـ خاکشیر گیاهی از تیره شب بویان است که طبع گرم و تر دارد. خاکشیر برای درمان یبوست، درمان اسهال، از بین بردن جوش های صورت، کنترل فشار خون، رفع عطش، ضد عفونی کننده، دفع سنگ کلیه، تقویت معده، کاهش آلرژی، رفع بواسیر و واریس و... موثر است. برای شستن خاکشیر ابتدا آن را در یک کاسه آب سرد خیس کنید و بگذارید ده دقیقه بماند؛ سپس آن را از صافی ریز رد کنید و صافی را چند ثانیه زیر شیر آب بگیرید تا خاکشیر کاملا تمیز شود. ـ تخم شربتی دانه گیاه ریحان است و در شهرهای مختلف با نام های گوناگونی ازجمله بادروج، تره خراسانی، حوک، اوقیمن و بورنگ شناخته می شود. این دانه گیاهی طبعی گرم و تر دارد. تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت پوست، مو، کبد و... مفید است؛ همچنین در کاهش وزن نیز تأثیر بسزایی دارد. برای شستن تخم شربتی ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر کنید؛ سپس تخم شربتی را داخل آن بریزید. برای جلوگیری از چسبیدن تخم شربتی ها آنها را با چنگال هم بزنید و بعد صبر کنید تا تخم شربتی ها ته نشین شوند. در این حالت آشغال یا خاشاک داخل تخم شربتی بعد از چند ثانیه روی آب باقی می ماند. حالا آب را خالی کنید و دوباره روی تخم شربتی ها آب بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید. در مرحله آخر تخم شربتی را هم بزنید تا اگر هنوز خاشاکی در آن باقی مانده باشد، روی آب بیاید. حالا تخم شربتی را داخل یک کاسه دیگر بریزید و دوباره آن را پر از آب کنید و بعد از چند ثانیه آب را خالی کنید. این کار را هم دو تا سه بار انجام بدهید. توجه داشته باشید که این مراحل باید خیلی فوری و قبل از لعابی شدن تخم شربتی انجام شود. ـ همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه می شود. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید. ـ نشاسته حاوی فیبر، گندم، کلسیم و ویتامین بی است که در عین حال بسیار کم کالری است. نشاسته در بدن به قند تبدیل می شود و به همین دلیل برای تأمین انرژی مناسب است. نشاسته برای تنظیم قند خون، تقویت معده، و بهبود سرفه و گرفتگی صدا بسیار موثر است. منبع اصلی نشاسته گندم، ذرت و سیب زمینی است. در تهیه نشاسته گل ابتدا دانه گندم را در آب خیس می کنند تا دانه ها حجیم شوند. بعد برای شکستن پوسته بیرونی آنها را آبکشی می کنند تا جوانه به دست بیاید و در یک روند جداسازی نشاسته گل را از جوانه آن جدا می کنند. نشاسته گل به صورت پودر، شربت و حجیم در بازار موجود است که برای تهیه زولبیا نوع حجیم آن کاربرد دارد. |