| فراروـ آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. به گزارش فرارو، آش بادمجان یکی از انواع آش های متنوع ایرانی است. بادمجان از ترکیبات اصلی این آش است که سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم است و خاصیت ضد سرطانی دارد؛ همچنین برای قلب بسیار مفید است. بادمجان در کنار حبوبات و کشک طعم خاص و بی نظیری در این آش ایجاد می کند و برای کسانی که به خوردن بادمجان علاقه دارند، گزینه بسیار مناسبی است. آش بادمجان ملایری نوعی آش محلی و اصیل بسیار خوشمزه است که اگر یکبار آن را امتحان کنید، طرفدار پروپا قرص آن خواهید شد، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه آش بادمجان ملایری همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه آش بادمجان ملایری بادمجان بزرگ: 3 عدد کشک: 7 قاشق غذاخوری نخود آشی: 100 گرم عدس: 90 گرم برنج نیم دانه: نصف پیمانه سیر: 4 حبه پیاز متوسط: 6 عدد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم نعناع داغ: به میزان لازم روغن: به میزان لازم طرز تهیه آش بادمجان ملایری  برای درست کردن این آش بهتر است از شب قبل نخود و برنج نیم دانه را به صورت جداگانه خیس کنید. بعد از اینکه حبوبات خیس خورد، نخود را به صورت جداگانه و عدس و برنج نیم دانه را با هم بپزید. دو عدد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود. حالا سیر رنده شده را اضافه کنید و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل روی سیر و پیاز بریزید. در مرحله بعد بادمجان ها را که از قبل پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کرده اید، به پیازداغ و سیرداغ اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا بادمجان با پیاز تفت بخورد و کم کم نرم شود. بعد از اینکه بادمجان کاملا نرم شد، حبوبات پخته را به مواد بالا اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید، سپس کشک را که با دو لیوان آب جوش رقیق کرده اید به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را متوسط کنید تا آش کم کم بجوشد و جا بیفتد. در آخر 4 عدد پیاز را خرد و سرخ کنید و به آش آماده اضافه کنید و هم بزنید. آش را داخل ظرف مناسب سرو بکشید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید، نوش جان. نکات مهم ـ همان طور که می دانید بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می شود. علاوه بر این باعث می شود که پیازها حالت خمیری پیدا کنند. ـ کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذاهایی که از کشک استفاده می کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می شود و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه استفاده کنید. البته کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند. اگر می خواهید از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مشکلات گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می کند. |